Checkpoint
flow-image

Trend Serangan Siber: Laporan Pertengahan Tahun 2022 Check Point

Sumber ini diterbitkan oleh Checkpoint

Perang di Ukraine telah mendominasi tajuk utama pada separuh pertama tahun 2022 dan kami hanya boleh berharap bahawa hal ini akan berakhir dengan aman tidak lama lagi. Walau bagaimanapun, kesannya terhadap ruang siber telah menjadi dramatik dari sudut skop dan jugA skala, kerana serangan siber telah menjadi sebagai senjata yang peringkat negeri. Kami telah mengenal pasti tahap serangan tajaan kerajaan yang belum pernah berlaku sebelum ini, pertumbuhan aktivisme penggodaman dan juga pengambilan warga persendirian menjadi "Tentera IT." Dalam laporan ini, kita melihat dengan lebih dekat bagaimana peperangan siber telah dipergiat untuk menjadi bahagian penting dalam persediaan untuk, dan pengendalian konflik ketenteraan sebenar. Selain itu, kami mendedahkan akibat aktiviti ini kepada kerajaan dan perusahaan di seluruh dunia, bahkan juga yang tidak terlibat secara langsung dalam konflik ini.

Muat Turun Sekarang

box-icon-download

Medan yang diperlukan*

Sila bersetuju dengan syarat-syarat ini

Dengan meminta sumber ini anda bersetuju dengan terma penggunaan kami. Semua data dilindungi oleh Notis PrIvasi kami. Jika anda ada apa-apa pertanyaan lanjut, sila kirimkan e-mel kepada dataprotection@headleymedia.com.

Kategori berkaitan Keselamatan Awan, Tindak Balas Insiden, Perisikan Ancaman, Penyulitan, Antivirus, Pengurusan Identiti, Pengurusan Identiti dan Akses Pelanggan (IAM), Tembok Api